Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ


To PAOK4tessera είναι ένα blog το οποίο δημιουργήθηκε από ΠΑΟΚτσήδες, οι οποίοι ζουν στην Αθήνα. Άρα βρισκόμαστε πολύ κοντά στα κέντρα αποφάσεων που αφορούν στον ελληνικό ποδοσφαιρικό μικρόκοσμο, οπότε έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα και πλήρη πληροφόρηση για ότι συμβαίνει στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο.

Το PAOK4tessera δεν εξαρτάται από κανέναν. Ωστόσο το PAOK4tessera στρατεύεται απόλυτα στην προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη για την οικονομική εξυγίανση και την αγωνιστική αναγέννηση του Πανθεσσαλονίκιου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών.

Αντικειμενικός σκοπός του του PAOK4tessera είναι η πλήρης ενημέρωση για ζητήματα τα οποία αφορούν στον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα, όμως, θα εμβαθύνουμε ευρύτερα σε ότι έχει να κάνει με τον ελληνικό αθλητισμό και ότι έχει να κάνει με το παρασκήνιο. Όποτε μας δοθεί η ευκαιρία θα αποκαλύψουμε αθέατες πλευρές που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα γράψουμε και θα πούμε τα πράγματά με το όνομά τους όταν το κατεστημένο επιχειρήσει να βάλει εμπόδια στον δρόμο του ΠΑΟΚ για την κορυφή. Έχουμε επενδύσει τα παιδικά μας όνειρά στον ΠΑΟΚ, έχουμε ζήσει άπειρες φορές την ανατριχίλα που προκαλεί η Τούμπα ακόμη και σε δύσκολες εποχές, έχουμε ζήσει στο πετσί μας την αδικία εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, έχουμε ξοδέψει (αλλά δεν μας νοιάζει, ούτε θα μας νοιάξει ποτέ) χρήματα και χρόνο για τα τέσσερα ιερά γράμματα και δεν θα αφήσουμε κανέναν να «παίζει» με το κοινωνικό φαινόμενο που ονομάζεται ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ για εμάς, όπως άλλωστε για το σύνολο των εκατομμυρίων οπαδών του μεγαλύτερου συλλόγου στην Ελλάδα, δεν είναι απλά μια «Κυριακή στο γήπεδο», ούτε μια διέξοδος ώστε να ξοδεύουμε τον ελεύθερό μας χρόνο τα σαββατοκύριακα, ούτε βέβαια lifestyle αφορμή για εκδρομές εντός και εκτός συνόρων. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα από τα πλατύτερα και ισχυρότερα κοινωνικά κινήματα στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι ο αυθεντικός αντίθετος πόλος στις ομάδες του τέως ΠΟΚ, στις λεγόμενες ομάδες του κέντρου, ο πιο αυθεντικός εκπρόσωπος της ελληνικής περιφέρειας, ένας από τους πλέον ισχυρούς εκφραστές της αντίστασης στο φαινόμενο του ελληνικού υδροκεφαλισμού, ένας ζωντανός οργανισμός η ύπαρξη και η λειτουργία του οποίου προσλαμβάνει ευρύτερα κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά.

Η Τούμπα, το δικό μας «θέατρο των ονείρων» ήταν, είναι και θα είναι το κολαστήριο για τους δυνάστες του ελληνικού ποδοσφαίρου και του αθλητισμού ευρύτερα, για τους χαϊδεμένους γόνους της νεότευκτης οικονομικής ελίτ, οι οποίοι «μεγαλουργούν» ως ιδιοκτήτες, πρόεδροι και διοικητικοί παράγοντες των πρασινοκόκκινων σωματείων τα οποία μέσω διαδοχικών καρκινογενέσεων έχουν οδηγήσει σε παρακμή και ολοκληρωτική υποβάθμιση τον ελληνικό αθλητισμό.
Η Τούμπα, οι δρόμοι και τα γήπεδα όλου του κόσμου αποτελούν σημεία στα οποία εκδηλώνεται με τρόπο πολιτικό ο λαός του ΠΑΟΚ, του συλλόγου που κάνει οπαδούς από τους οπαδούς του.
Η Τούμπα είναι το γήπεδο στο οποίο, μέσα στην Χούντα, όταν ο μεγάλος ΠΑΟΚ της δεκαετίας του 1970 φιλοξενούσε την Μπαρτσελόνα του Κρόιφ την οποία είχε κερδίσει με 1-0, είχαν αναρτηθεί πανό κατά του αιμοσταγούς Ισπανού δικτάτορα Φράνκο. Τότε και όταν ο Ισπανός φασίστας Φράνκο είχε δώσει εντολή να εκτελεστούν 5 Βάσκοι, στην Τούμπα είχε αναρτηθεί το πανό που έγραφε «Όχι στις εκτελέσεις Ισπανών αγωνιστών».
Η Τούμπα είναι το γήπεδο το οποίο έγινε πεδίο εκδήλωσης αντίδρασης ενάντια στην επτάχρονη ξενοκίνητη δικτατορία των συνταγματαρχών, της Χούντας η οποία με πραξικοπηματικό τρόπο αβάνταρε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ενάντια στη Χούντα που είχε χρησιμοποιήσει κάθε μέθοδο για να μετεγγραφεί ο Γιώργος Κούδας στην ομάδα του ελληνικού δημοσίου, γεγονός που είχε προκαλέσει την σθεναρή αντίσταση του αείμνηστου Γιώργου Παντελάκη.
Η Τούμπα είναι το γήπεδο στο οποίο έχουν υποκλιθεί μεγαθήρια όπως η Μπατσελόνα, η Μίλαν, ο Άγιαξ, η Άρσεναλ, η Νάπολι του Μαραντόνα, του Καρέκα και του Αλεμάο, ο Άγιαξ του Κρόιφ, η Ατλέντικο Μαδρίτης του Βιέρι και του Ζουνίνιο, η Σεβίλη, η Μπάγερν και ισχυροί αντίπαλοι όπως η Ουντινέζε, η Μαλίν, η Αϊντχόβεν και πρόσφατα η Φενέρμπαχτσε.
Η Τούμπα είναι το γήπεδο στο οποίο ακούστηκε το σύνθημα «Τούμπα – Ιράν – Καμπότζη – Βιετνάμ».
Η Τούμπα είναι το γήπεδο στο οποίο χτίστηκε η μεγαλύτερη παράδοση στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού για 22 χρόνια η ομάδα του ελληνικού δημοσίου γνώριζε ότι το πρωτάθλημα ξεκινούσε για εκείνη χωρίς να υπολογίζονται βαθμοί στην Τούμπα.
Η Τούμπα είναι το γήπεδο το οποίο έχτισαν με ανιδιοτέλεια ΠΑΟΚτσήδες οικοδόμοι.
Ο ΛΑΟΣ του ΠΑΟΚ έχτισε το θρυλικό γήπεδο της Τούμπας, όταν το ελληνικό κράτος αρνούταν να συνδράμει στην ανέγερση του ναού.
Η Τούμπα είναι το γήπεδο, το χορτάρι του οποίου πριν πατήσει ο θρύλος Ντιέγκο Μαραντόνα δήλωσε «ο θεός βοηθός».
Η Τούμπα είναι το γήπεδο το οποίο μετατράπηκε στο μεγαλύτερο πεδίο διαμαρτυρίας εναντίον της παράγκας που έδρασε καταστροφικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο τα χρόνια της παντοκρατορίας του Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο ΠΑΟΚ ήταν, είναι και θα είναι ο τιμωρός των διαχρονικά αλαζονικών διοικήσεων του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, του σάπιου αθηναϊκού κατεστημένου και των οικονομικών συμφερόντων που αντιμετωπίζουν με τρόπο μονοπωλιακό την υπόθεση των ελληνικών πρωταθλημάτων.
Η οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι ένας από τους πλέον ζωντανούς οργανισμούς, μια τεράστια δύναμη που μπορεί να κινητοποιεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το PAOK4tessera συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά στη συγκρότηση του πλέγματος προστασίας του πολύπαθου τις τελευταίες δεκαετίες αγαπημένους μας ΠΑΟΚ. Λαός, διοίκηση και ομάδα θα γίνουμε η ασπίδα προστασίας του συλλόγου μας στον δρόμο για την καταξίωση.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θοδωρής Ζαγοράκης στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έδωσε το σύνθημα «Φέτος πάμε για πρωτάθλημα». Την ίδια ώρα οι διοικήσεις των πρασινοκόκκινων δυναστών του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι οποίες αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, συγκρούονται στο παρασκήνιο για το θέμα της ελληνικής διαιτησίας δίνοντας ρεσιτάλ υποκρισίας, προκαλώντας το κοινό αίσθημα και υποτιμώντας την νοημοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων. Στην πραγματικότητα συγκρούονται για το ποιος θα ελέγξει την διαιτησία.

Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα της σήψης και της παρακμής, ο ΠΑΟΚ, αξιοπρεπής και μεγαλόπρεπος πραγματοποιεί άλματα έχοντας ως μοναδικό χορηγό τον ΛΑΟ του, τον μοναδικό του συμπαραστάτη. Το σύνθημα «Εμείς μαζί για μια ζωή, αητέ – αητέ Δικέφαλε», προκαλεί δέος και τρόμο στην πρωτεύουσα του υδροκέφαλου ελληνικού κράτους, εδώ που το κριτήριο της ανταγωνιστικής σχέσης οπαδών και των παραγόντων των πρασινοκόκκινων σωματείων είναι η «ισχύς του ανδρός», δηλαδή η ισχύς του προέδρου, του ιδιοκτήτη, του μεγαλοπαράγοντα, του εφοπλιστή, του μεγιστάνα.

Ο ΛΑΟΣ του ΠΑΟΚ είναι εκείνος, ο οποίος έχει ακολουθήσει την ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη σε υψηλές θερμοκρασίες ή με κρύα και βροχές. Με αυτοκίνητα, λεωφορεία, αεροπλάνα και βαπόρια. Στις καλές και στις κακές στιγμές. Σε εποχές δύσκολες και σε συγκυρίες θριάμβων.
Ο ΛΑΟΣ είναι ο βασικός χορηγός, ο βασικός μέτοχος και ο οικονομικός αιμοδότης του ΠΑΟΚ δεκαετίες τώρα.
Ο ΛΑΟΣ είναι εκείνος που πρωτοστάτησε στην απομάκρυνση των εγκληματικών για την ιστορική πορεία του ΠΑΟΚ διοικήσεων Βουλινού, Μπατατούδη και Γουμενο – Παγώνηδων.
Ο ΛΑΟΣ είναι εκείνος που πραγματοποιούσε συνεχή sold out όταν ο ΠΑΟΚ τερμάτιζε ακόμη και ένατος.
Ο ΛΑΟΣ του ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που κατέβαινε στους δρόμους για τα αδέρφια του (όπως συνέβη τώρα με τους πέντε συλληφθέντες) και όταν ο Παπαπέτρου «έσφαζε» την ομάδα το 1998 δίνοντας τρεις βαθμούς στα χαϊδεμένα καλόπαιδα του Πειραιά. Γνώριζαν τότε πως το πρωτάθλημα περνούσε από την Τούμπα. Με παρασκηνιακές μεθόδους δημιούργησαν μια ψευτοπαράδοση για τον Ολυμπιακό, αλλά η τάξη αποκαταστάθηκε με το γκολ του Μουσλίμοβιτς στον αγώνα για τα play – off της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010.
Ο ΛΑΟΣ του ΠΑΟΚ είναι εκείνος που προκάλεσε θαυμασμό στην Ευρώπη με μεγαλειώδεις εκστρατείες, όπως εκείνη στο Χάιμπουρι το 1998 και η πρόσφατη στα πατρογονικά εδάφη, στην Κωνσταντινούπολη, για τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε.
Ο ΛΑΟΣ του ΠΑΟΚ είναι εκείνος που έχει δώσει βροντερό «παρών» στο Καραϊσκάκη, χωρίς εισητήρια!!!
Ο ΛΑΟΣ είναι εδώ ως σωματοφύλακας του ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ, την ίδια ώρα που οι γόνοι της οικονομικής ελίτ και οι συμμετέχοντες στα οικονομικο – πολιτικά συμπλέγματα εκφραστές του κατεστημένου προκαλούν άφθονο γέλιο στην υγιώς σκεπτόμενη φίλαθλη Ελλάδα, με μεγαλοστομίες περί «κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου», «ξεβρωμίσματος» και «ισονομίας». Οι επίγονοι εκείνων που έφεραν το ελληνικό ποδόσφαιρο δεκαετίες πίσω, συναντώνται συζητώντας για διαιτησία 50-50(%) μαζί με τον Πιλάβιο προκαλώντας την φίλαθλη Ελλάδα. Οι ίδιοι έχουν στήσει επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, αφού όπως όλα δείχνουν τα χάλασαν στη μοιρασιά. Όταν στις συζητήσεις τους αναφέρονται σε 50-50(%) εννοούν ότι τα σφυρίγματα θα πρέπει, προφανώς να είναι μοιρασμένα για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Την ίδια στιγμή το παράρτημα της Παπαναστασίου, οι συμπολίτες των Μακεδόνων και Θεσσαλονικιών αδελφών μας φωνάζουν για τη διαιτησία του Δαλούκα, ξεχνώντας τη διαιτησία του Σπάθα στο περυσινό παιχνίδι για το πρωτάθλημα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι οπαδοί του Πανιωνίου στο παιχνίδι τους με τον Παναθηναϊκό πέρυσι είχαν δώσει τον τόνο σχετικά με το πώς αντιλαμβανόταν η υγιώς σκεπτόμενη φίλαθλη Ελλάδα την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τη βουτιά του Σωτήρη Νίνη. «Αυτό είναι το σωστό, αυτό είναι το σωστό, πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ να βάλετε μυαλό» φώναζαν οι «Πάνθηρες». Η χλιαρή αντίδρασή της διοίκησης και των οπαδών του συνοικιακού σωματείου της Παπαναστασίου για τη διαιτησία του Δαλούκα είναι αποκαλυπτική για το τι πραγματικά συμβαίνει και τα λόγια είναι περιττά (Βέβαια εδώ στην Αθήνα, ο Άρης αντιμετωπίζεται ως ανυπολόγιστο μέγεθος). Όπως έστρωσαν έτσι θα κοιμηθούν.
Εμείς γνωρίζουμε ότι η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα ξεκινήσει όταν ο ΠΑΟΚ ή έστω κάποιος άλλος πλην των τριών του τέως ΠΟΚ (Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ) και των παραρτημάτων τους, θα καταφέρει να κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα ή όπως το λέμε σήμερα της Superleague.

Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει μεγάλα βήματα προς τα εμπρός. Πέρυσι ένας εντεταλμένος διαιτητής και τα κιτρινόμαυρα τσιράκια του πολυμετοχικού τσίρκου, στέρησαν από τον ΠΑΟΚ έναν ακόμη τίτλο.
Στο χέρι μας είναι να μην επιτρέψουμε από εδώ και πέρα να συμβεί αυτό ξανά. Λαός, διοίκηση και ομάδα ενωμένοι θα εκπληρώσουμε όλους μας τους στόχους.

Η επανάσταση έχει ήδη ξεκινήσει.

ΠΑΟΚ ΠΑΝΤΟΥ

Τα όνειρά μας, οι εφιάλτες σας.

ΥΓ: Αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε

ΥΓ1: Κατσούρη ζεις για πάντα ΠΑΟΚτσής

PAOK4tessera